Лукойл България“ ЕООД реагира остро на интервюто, което председателят на Комисията

...
Лукойл България“ ЕООД реагира остро на интервюто, което председателят на Комисията
Коментари Харесай

„Лукойл“ обвини КЗК в обслужване на корпоративни интереси в сектора на горивата

„ Лукойл България “ ЕООД реагира остро на интервюто, което ръководителят на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) Юлия Ненкова даде за bTV през вчерашния ден. Майката на депутата от ГЕРБ Александър Ненков направи една от доста редките си обществени изяви, откогато е на поста, като подсети, че Комисията е наложила глоба на компанията в размер на близо 70 милиона лв. и че се приготвя втора глоба за корист с господстващо състояние при акцизните хранилища.

„ Лукойл България “ смята за належащо да означи, че оповестяването на бъдещо решение на Комисия за защита на конкуренцията във връзка с сдружението преди формалното му приемане е нарушаване на правилата на безпристрастност и самостоятелност на регулаторния орган, пренебрегва презумпцията за непорочност на сдружението и може да се пояснява като опит за оказване на напън върху органите на Европейски Съюз посредством манипулиране на публичните упования ", се споделя в известието на компанията, която е съветска благосъстоятелност. 

От там също обвиниха Юлия Ненкова, че е направила изказване за санкцията, наложена по-рано на „ Лукойл България “, без да спомене, че тя е предмет на неприключил правосъден спор. Компанията апелира решението на Комисия за защита на конкуренцията като " голословно, незаконосъобразно, противоречащо на публичния интерес и обслужващо частните ползи на мощно стеснен кръг огромни участници на пазара ".

Компанията е безапелационна, че прецизно съблюдава българското и европейското законодателства. " Като най-големият дистрибутор на горива, „ Лукойл България “ има основен принос за поддържането на цените на нефтопродуктите в страната на едно от най-ниските равнища в Европейски Съюз, предоставяйки опция за закупуване на горива, създадени в рафинерията в Бургас, на стотици разнообразни дребни търговци на едро “, се показва в позицията на компанията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР